Menu from a person 200PLN
Uroczysty obiad
- Polewska francuska z wykwintnymi tiftelami
- Polędwiczki w sosie borowikowym
Mięsiwa na gorąco serwowane do dania zasadniczego
- Zawijaniec z szynką i serem
- Kotlet schabowy w panierce
- Karkówka z grilla z sosem czosnkowym
Przekąski na zimno*
- Pasztet strasburski z sosem ziołowym
- Schab pieczony faszerowany śliwką
- Rolada mozaikowa
- Wykwintna rolada z kurczaka z sosem tatarskim
- Rolada czosnkowa z żurawinami
- Wątróbki drobiowe pieczone w otulinie z boczku wędzonego
- Koreczki sledziowe
- Kotleciki z dorsza w sosie greckim
- Roladki z pstrąga z chrzanem
- Pieczywo
- Łosoś serwowany na lustrach w całości
Sałatki
- Tradycyjna sałatka warzywna w majonezie
- Sałatka grecka ze świeżych warzyw z serem feta
- Sałatka z kurczaka
Dania na ciepło
- Gulasz ateński serwowany w kokilkach
- Pieczone płonące udka kurczaka
- Barszczyk czerwony z krokietem z kapustą i grzybami
Dodatkowo płatne
- Szynka pieczona z sosem czosnkowo-ziołowym serwowana przez kucharza 5 kg- 500 zł
- Owoce - patera - 60/80 zł
- Napoje gazowane - 4,5 zł/sztuka
- Pokrowce na krzesła - 5 zł/sztuka
- Kawa - expres - 300 zł
- Stół wiejski - 1300 zł ( rolada z boczku, karków pieczona, kiełbasa biała pieczona, kiełbasa jałowcowa, żeberka wędzone, smalec, ogórki kiszone, kaszanka, salceson, szynka wędzona, pasztet, golonka)
Dodatki promocyjne
- Kawa rozpuszczalna, herbata, ( chlebek weselny dostarcza klient ) - gratis
- Apartament dla nowożeńców w dniu wesela - gratis (dotyczy wesela powyżej 40 osób)
- Rabat na noclegi dla gości weselnych do 20%
- Poprawiny - 60 zł/ osoby
Uwagi
*Przekąski na zimno - podajemy 40% od ilości gości
Kontakt w sprawie realizacji wesela
Restauracja "Atena" Słupsk, ul. Kilińskiego 7, tel. 59 842 75 18
www.hotelatena.slupsk.pl, e-mail: hotelatena@onet.pl