Menu from a person 180PLN
Uroczysty obiad
- Wykwintna polewa królewska
- Schab nadziewany pieczarkami
Mięsiwa na gorąco serwowane do dania zasadniczego
- Pierś drobiowa na brokułach
- Kotlet schabowy w panierce
- Skrzydełka z kurczaka na ostro w polewie miodowej
Przekąski na zimno*
- Boczek faszerowany z chrzanem
- Schab pieczony faszerowany morelą
- Karków pieczona z dipem czosnkowym
- Rolada czosnkowa z żurawinami
- Galaretka drobiowa z warzywami
- Rola szpinakowa z serkiem mascarpone z wędzonym łososiem
- Ryba po grecku
- Roladki z pstrąga z chrzanem
- Pieczywo
Sałatki
- Tradycyjna sałatka warzywna w majonezie
- Sałatka grecka ze świeżych warzyw z serem feta
- Sałatka z kurczaka z ananasem
Dania na ciepło
- Żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem
- Pieczone płonące udka kurczaka
- Barszczyk czerwony z krokietem z kapustą i grzybami
Dodatkowo płatne
- Szynka pieczona z sosem czosnkowo-ziołowym serwowana przez kucharza 5 kg- 500 zł
- Owoce - patera - 60/80 zł
- Napoje gazowane - 5 zł/sztuka
- Pokrowce na krzesła - 5 zł/sztuka
- Kawa - expres - 300 zł
- Stół wiejski - 1300 zł ( rolada z boczku, karków pieczona, kiełbasa biała pieczona, kiełbasa jałowcowa, żeberka wędzone, smalec, ogórki kiszone, kaszanka, salceson, szynka wędzona, pasztet, golonka)
Dodatki promocyjne
- Kawa rozpuszczalna, herbata, ( chlebek weselny dostarcza klient ) - gratis
- Apartament dla nowożeńców w dniu wesela - gratis (dotyczy wesela powyżej 40 osób)
- Rabat na noclegi dla gości weselnych do 20%
- Poprawiny - 70 zł/ osoby
Uwagi
*Przekąski na zimno - podajemy 40% od ilości gości
Kontakt w sprawie realizacji wesela
Restauracja "Atena" Słupsk, ul. Kilińskiego 7, tel. 59 842 75 18
www.hotelatena.slupsk.pl, e-mail: hotelatena@onet.pl