Menu from a person 150PLN
Uroczysty obiad
- Wykwintna polewka królewska
- Karkówka pieczona w jabłkach
Przekąski na zimno*
- Schab pieczony faszerowany żurawinami
- Schab pieczony faszerowany morelą
- Wykwintna rolada z kurczaka z warzywami z sosem tatarskim
- Różki z polędwicy z chrzanem
- Galaretka drobiowa z warzywami
- Pieczarki faszerowane jajkiem
- Trio śledziowe babuni
- Kotleciki z dorsza w sosie greckim
- Pasztet pieczony z orzechami
- Tatar z łososia
- Pieczywo
Sałatki
- Tradycyjna sałatka warzywna w majonezie
- Sałatka grecka ze świeżych warzyw z serem feta
- Brokuły w sosie śmietanowym
Dania na ciepło
- Krem solferino z groszkiem ptysiowym
- Pieczone płonące udka kurczaka
- Barszczyk czerwony z krokietem z kapustą i grzybami
Dodatkowo płatne
- Szynka pieczona z sosem czosnkowo-ziołowym serwowana przez kucharza- 5 kg- 500 zł
- Owoce - patera - 60/80 zł
- Napoje gazowane - 5,00 zł/sztuka
- Pokrowce na krzesła - 5 zł/sztuka
- Kawa ekspres - 300 zł
- Stół wiejski - 1300 zł ( rolada z boczku, karków pieczona, kiełbasa biała pieczona, kiełbasa jałowcowa, żeberka wędzone, smalec, ogórki kiszone, kaszanka, salceson, szynka wędzona, pasztet, golonka)
Dodatki promocyjne
- Kawa rozpuszczalna, herbata, ( chlebek weselny dostarcza klient ) - gratis
- Apartament dla nowożeńców w dniu wesela - gratis (dotyczy wesela powyżej 40 osób)
- Rabat na noclegi dla gości weselnych do 20%
- Poprawiny - 70 zł/ osoby
Uwagi
*Przekąski na zimno - podajemy 40% od ilości gości
Kontakt w sprawie realizacji wesela
Restauracja "Atena" Słupsk, ul. Kilińskiego 7, tel. 59 842 75 18
www.hotelatena.slupsk.pl, e-mail: hotelatena@onet.pl